Resim – 5 Prof. Dr. Melihat TÜZÜN
Panelistleri dinleyince şevk ve motive etmenin, eğitimci sanatçı ve akademisyen olarak önemli bir işlevi olduğunu bir kez daha hatırlatmış oldular. Oturumdan gerçekten keyif aldık. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz.
Resim – 6 Prof. Dr. Alaybey KAROĞLU
Değinmemiz gereken bir konuda, panele katılan hocalarımızın Osman İNCİ Müzesini ziyaret etmeleri de ayrıca önemli buluyoruz. Edirne de sanat mekanları sınırlı da olsa işlevselliği açısından bu Müze ve Sanat
Resim – 7 Prof. Bünyamin BALAMİR
Galerisi bu anlamda hizmet sunuyor, varlığını takdirle karşılıyoruz. Uzun bir süre sonra Edirne de, Atatürk Kültür Merkezi adı ile Belediye Konservatuarını da içinde barındıran sanat ve kültür merkezine kavuşmuş oldu. Tiyatro dahil bir çok etkinliğe hizmet için planlanmış bir yapı kompleksidir. Trakya Üniversitesi Konservatuar sahnesi ve Ekmekçizade Kervan Sarayı içinde fuar etkinlikleri yanı sıra Prefabrik konstrüksiyonlarla kurulmuş Devlet Tiyatrosu sahnesi vardır. Türkan Sabancı Kültür Merkezi, çok önceleri birçok şeyin yokluğunda önemlim bir işlev görmüştü. Maalesef şu anda bu anlamda hizmeti çok kısıtlı kalmıştır. Devecihan Kültür Merkezi, Şehit Ressam Hasan RIZA ve Ressam Hayri ÇİZEL sergi salonları yanı sıra, Balkan Yerleşkesi Rektörlük Binası Konferans Salonları ve çok amaçlı Fuaye Salonu, Güzel Sanatlar Fakültesi Tarihi Gar Binası Fuaye Sergi Salonu Edirne de bu işlevi yerine getirmektedir. Okul ve eğitim binalarında, Eğitim Fakültesi, Mehmet Akif ERSOY galerisi ve Güzel Sanatlar Lisesi sergi salonunu da ayrıca belirtelim. Trakya Birlik Genel Müdürlüğü binasında, İlhan KOMAN Salonu vardı . Maalesef kapatıldı. Buna çok üzüldük. Edirne de Banka gibi kurum galerileri ve şahıs galerileri bulunmamaktadır.
Resim – 8 Ayhan YILMAZ
Son bir değinmede şu olsun. Prof. Dr. Aydın AYAN, 1994 -95 arasında iki dönem ‘’ Unesko A.I.A.P Türkiye Ulusal Komitesi Uluslar arası Plastik Sanatlar Derneği Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.’’ 1999 da seçilmiş olduğu Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Başkanlığına 2002 de ikinci kez seçildi. 2003 de atanmış olduğu MSÜ Kültür – Sanat, Halkla ilişkiler, Basın Yayın ve Uluslar arası İlişkilerden sorumlu Rektör Yardımcılığı görevine 2004 de ikinci kez atandı. 2009 da MSGSÜ İstanbul resim ve Heykel Müzesi Müdürlüğü ile MSGSÜ resim ve Heykel Müzesi Plastik sanatlar Restorasyonu Araştırma ve uygulama Merkezi Müdürlüğünü 2010 yılına kadar sürdürdü. Sayın Aydın AYAN ile Akademide ( İDGSA – Yüksek Resim Bölümü. MSÜ – MSGSÜ) Prof. Neşet GÜNAL Atölyesinden yetiştik. Kendisi benim Üst devrelerimdendir. Ben Neşet hoca ile başladım. Emekliliğinin ardından Prof. Neş’e ERDOK hocamız ile mezun oldum. Atölyemizde hocalarımızdan sonra gelen ikinci adamı, o zaman ki asistanımız (şimdi ki Araştırma Görevlisi) Prof. Nedret SEKBAN dı. Eski Rektörümüz Prof. Yalçın KARAYAĞIZ dönem arkadaşımdır. TRT 2 de, Bir resim bir hikaye programını sunan Ressam Mahir GÜVEN de atölye arkadaşımdır. Keyifle izlenmesini öneriyorum.
Sevgi ve saygılarımla .