Ne olacak bu Keşan ile Enez arasındaki yol?
Kaç yıl geçti, kaç vekil değişti. Ama Ak Parti’den ama CHP’den kaç belediye başkanı da değişti de, yol halâ aynı yol.
Ne Mustafa Sünnetçi bir çözüm bulabildi, Ne Ak Partili Abdullah Bostancı. Hatta CHP’li başkan Ahmet Çayır’ın bile oldukça çok girişimleri olmuş bu yol için ama nafile.
Altı üstü 60 km’lik bir yol aslında.
Yaz geldiğinde Edirne’nin yarısından fazlasının tercih ettiği, nezih, sakin, denizi ve kumu, limanı güzel şirin bir ilçemiz Enez. Ama yolu dar, bozuk, gidiş gelişli ve en az 10 köyün ya içinden geçiyor ya da hemen yanından.
Edirne merkeze yakın olduğundan genelde hafta sonları iş çıkışında doluşup araçlara herkes çıkıyor yazlıklara doğru.
Hafta geçmiyor ki bir kaza haberi gelmesin.
Geçende bir arkadaş söyledi; İpsala-Enez yolu yeni asfaltlanmış. Yıllardır o yolda da yapılan çalışma sona ermiş. Artık Enez’e gidecekler bu yolu kullanmaya başlamış.
Keşan-İpsala arası zaten çift şerit, dümdüz yol, gümrük kapısından dolayı. İpsala’dan Enez’e yol güzelmiş ama keskin virajlı kısımlar varmış. Hatta doksan derecelik virajlı kısımlar bile varmış. Ben hiç geçmedim ama anlatanların yalancısıyım.
Bildiğim kadarıyla Enez-İpsala yolu üzerinde de sadece Yenikarpuzlu’nun içinden geçiliyor bir de Paşaköy. Yani yakın zamanda Keşan-Enez yoluna müdahale olmazsa herkes virajlı, su kanalı boyu da olsa İpsala üzerinden gitmeyi tercih edecek.
Gönlünden geçen nedir diye sorarsanız; Keşan-Enez yolunun duble yol olması derim. Böylelikle yazlıkçılar ve günübirlikçiler için risk neredeyse sıfırlanmış olur. İpsala-Enez yolu anladığım kadarıyla bu durumuyla iyi ve o taraftaki trafik yükünü kaldırır durumda. Zaten o yolun genişlemesi de yanlış olur bence. Çok verimli çeltik arazilerinin tam içinden geçen yolun genişlemesi, tarlalardan çalmak olur ki, yazık.
Ve yine gönlünden geçen ne diye sorarsanız; şuanki Enez Belediye Başkanı Özkan Günenç ve Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun elele verip, birlikte bu yol için Ankara’nın yollarını aşındırması, ellerinden geleni yapmalarıdır. Sonuçta bu Edirne’nin yıllardır kanayan yarası. Bu yolun duble hale getirilmesi Keşan’ın da işine yarayacaktır. Bir an evvel bir araya gelinip birşeyler yapılmaya başlanmalıdır bence.
Yoksa bu yolu yalnızca gören Okan Gaytancıoğlu hocam her ay dile getirir, bizler de gazetelerimizde yer veririz. Bu da böyle devam eder gider…
Hadi kalın sağlıcakla…