Hızlı gelişen teknoloji, konfor ve rahat yaşam şartlarını sağlarken bedeli de vatandaşlar tarafından katmerli bir şekilde ödenmektedir.Hele bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde teknolojik alt yapısı oluşmadan ithal edilen teknolojiler kısa sürelerde değiştirilip ticari kazanç haline getirilerek bir çok kişi ve guruplara rant sağlanmaktadır. İşin kötüsü bu teknoloji zaman zaman insanlara işkence haline dönüşmektedir. Örneğin, ECZANELERDE İLAÇ SİSTEMİ online merkezi sistemle takip edilip ilaç tevzi yapılması için getirilen sistem, evlere şenlik: Sistem çalışmıyor bekle veya ilacı paranla al. İki yıl içinde bu Medula sistemi birkaç kez değiştirildi. Her seferinde büyük masraflar yapılmış ve parası eczacılar ve vatandaştan çıkmaktadır.
OTO YOL GEÇİŞ sistemi her yıl değiştirilmekte, KGS sistemi yerine HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) gelecekmiş, bunun için belli firmalara sistemler kurdurularak kazanç temin edilmektedir.
Edirne’de uygulanan KENTKART satışı ve uygulamasıyla hatırı sayılır para toplanmıştır. Şimdi de tüm ülkede ULUSAL TOPLU TAŞIMA KARTI uygulamasına geçilecekmiş.
Bu kartları kim basacak kim satacak kimler bundan para kazanacak?
Ve tabii sonuçta bedelini vatandaş ödeyecek. Hele birçok kurumun ücretli OTOPARK uygulaması da anlaşılır gibi değil. Dünyanın hiçbir yerinde hizmet sunan kurum ve işletmelerde otopark ücreti alınmaz. Daha garibi bir çok kurumun büyük, boş ve otopark olarak kullanabilecekleri alanları varken cebren insanları ücretli otoparklara zorlayarak otopark ücreti alınmaktadır. Bu kurumlara para ödeyerek hizmet alan vatandaştan otopark ücreti alınması doğrumudur?
Tıp fakültemizin otopark uygulaması buna güzel bir örnektir. Okullarda tablet ve akıllı tahta kullanılması gibi uygulamalar adaletsiz uygulamalar olduğu gibi birilerine gelir sağlamaktan başka bir şey değildir. Bu örnekleri çoğaltmak mümkündür…
Gelişmiş ülkelerin çoğunda, yapılan oto yol ve köprüler kendini ödedikten sonra ücretsiz geçişe geçilmektedir. Ancak bizim ülkemizde köprü ve otoyollar sürekli vergilendirme haline getirilerek vatandaşın cebinden parası alınmaktadır.
İletişim vergisi, akaryakıt vergileri en yüksek dolaylı vergilerdir. Son yıllarda görsel basında CEP TELEFONU ve AKARYAKIT reklamları en çok yer alan reklamlardır. Yurt dışına çıkanlar veya yabancı TV kanallarını izleyenler bizimki kadar çok Cep telefonu sistemi ve Akaryakıt reklamı görebiliyorlar mı?!.
Siyaset kurumları oluşturulan suni gündemlerle birbiriyle uğraşırken vatandaş soyulmaya devam ediyor.