Meyve fidanı desteklerinde başvurular başladı
Yazlık bahçelerinde meyve fidanı dikimi yapan üreticilerin desteklemeden yararlanması için gerekli evraklarla İl/İlçe Müdürlüklerine son başvuru tarihleri 31 Ağustos olarak açıklandı.
Yayın Tarihi: 27 Haziran 2012, Çarşamba 09:54
Ekonomi Haberleri

 Edirne Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre,  “Yurtiçi Sertifikalı Fidan/Çilek Fidesi ve Standart Fidan Kullanımı Desteklemesi Hakkında Tebliğ Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiği bildirildi.

 

Tebliğ kapsamında yurt içinde üretilen sertifikalı fidan/çilek fidesi ve standart fidan ile kapama bağ/bahçe tesisini kuran ve Çiftçi Kayıt Sistemi’nde 2012 yılı üretim sezonu için bilgilerini güncelleyen çiftçilerin desteklemeden yararlanacağı duyuruldu.

     2012 yılı sertifikalı yazlık dikim yapacak olan üreticilerin 31 Ağustos 2012 tarihi mesai bitimine kadar gerekli evraklarla İl veya İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine başvurmaları istendi.

Tebliğde, bu dönem içinde yapılmayan başvuruların ise kabul edilmeyeceğinin altı çizildi.

 

Başvurularda istenilecek belgeler

 

Güncelleştirilmiş ÇKS belgesi, Başvuru dilekçesi ve taahhütname (Ek-1), Fidan/Fide kullanım desteklemesi talep formu (Ek-2), Satış faturası, Fidan/Fide veya aşı materyaline ait sertifika belgesinin bir örneği, Bitki muayene raporu (2010 yılında belgelendirilmiş tüplü fidanların 2012 yılı yaz dikimleri için), Bağ/bahçe kiralanmış ise kira sözleşme belgesinin bir örneği, Fatura düzenleyen kişiye ait; Fidan/Fide Üretici Belgesi veya Tohumluk Bayii Belgesinin (Kamu Kuruluşları hariç) bir örneği.

Bu habere ilk yorum yapan siz olun...
Adınız :
E-mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu
:

Yaşagör ve Zeren ailelerinin mutlu günü
"Bir günde 78 imzadan 9 imzaya düştük"
Yeni ilçe başkanlarına mazbatalarını teslim etti
Mora katliamı 202. yılında unutulmadı
TOGG’da geri sayım başladı
Makine ihracatı 18,6 milyar dolara yükseldi
Üretici destek bekliyor
Zanlı polis ekipleri tarafından yakalandı
‘Ülkücü yaşarken yiğit, ölürken şehittir’
Esnaf ve STK ziyaretleri yapacak
Edirneli üreticilere 21,5 milyon TL ödeme yapılacak
Pilot yüzbaşı ve 64 asker şehit olmuştu