Kurulan çadır hakkında açıklamalarda bulunan Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren; “Koronavirüspandemisi ile hem şahsi hem de kurumsal tedbirleri almaya ve günden güne artırmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda bölge müdürlüğü hizmet binamızın arka tarafına bir çadır kurduk. Burada vatandaşın talebi alınıyor, dilekçesine göre gerekli yönlendirme de yapılmış oluyor. Hem vatandaşların hem de kendi çalışanlarımızın sağlığını düşünerek tedbiri aldık.” dedi.
Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü binasının arkasına kurulan çadırda vatandaşlar tüm işlemlerini gerçekleştirebilecek. Salgının yayılımının önüne geçmek için tedbir aldıklarını belirten Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Güneren;“Koronavirüspandemisi ile hem şahsi, hem de kurumsal tedbirleri almaya ve günden güne artırmaya devam ediyoruz. Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak özellikle yılsonu geldiğinde rutin işlemlerimizde artış meydana geliyor. Bu kapsamda bölge müdürlüğü hizmet binamızın arka tarafını bir çadır kurduk. Bu çadır bizim bölge hizmet binamıza gelen vatandaşlarımız için karşılama noktası haline gelmiş oldu. Burada vatandaşlar geldiği zaman her şeyden önce HES kodu sorgulaması yapılıyor. Ateş ölçümü ve el dezenfektanı kullanması konusunda tavsiyelerde bulunuluyor. Vatandaşın işi neyse o işi karşılama çadırındaki arkadaşlarımız gerçekleştiriyorlar.” şeklinde konuştu.
Her türlü teknik donanımın çadır içerisinde yer aldığını dile getiren Güneren, bu sayede hem vatandaşın hem de çalışanın sağlığını koruduklarını belirterek; “Burada her türlü teknik donamımızın hazır bilgisayar kurulu, internet var. Vatandaşın talebi alınıyor, dilekçesine göre gerekli yönlendirme de yapılmış oluyor. Bu vesile ile hem bölge hizmet binamıza gelen vatandaşların hem de kendi çalışanlarımızın sağlığını düşünen Kovid-19 salgının artmasına engel olabilecek tedbiri Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak almış olduk.” ifadelerini kullandı. Haber Ogün Kurkan