‘Aspirasyon’ şart
Uzman Psikolog Semra Pehlivan, hizmet, sağlık ve eğitim sektöründe çalışan bireylerin yılda bir kez psikolojik destek alması gerektiğini söyledi. Pehlivan, “Psikologların da psikolojik destek almasında fayda var” dedi.
Yayın Tarihi: 15 Mart 2019, Cuma 07:00
Haberleri

Gazetecilere ofisinde “Aspirasyon” (psikolojik arınma) hakkında açıklamalarda bulunan Pehlivan, “Yurtdışında bazı meslek gruplarında çalışanların yılda bir kez psikolojik destek alması ön görülüyor. Bunlar insanla çalışan meslek grupları. Polis, devlet memuru, hekimler, öğretmenler, psikologlar gibi. Bu mesleklerin destek almasında fayda var. Çünkü bu meslekler sadece mesleğini yapmıyorlar, meslekleri dışında insanlarla çalışılıyorlar. İcra ettikleri mesleklerde farklı insan hikayelerine şahit oluyorlar ve ister istemez bunları içselleştiriyorlar. Bunun sonunda duygusal, bilişsel veya davranışsal etkilenmeler söz konusu,  bu da meslek mensupların yaşam kalitesine olumsuz şekilde yansıyor.

Belirli meslek gruplarında bu durum daha yoğun bir şekilde meydana geliyor. Fayda sağlamayan bu durumu bir yerde Aspire etme ihtiyacı ve zorunluluğu oluşuyor. Ruh sağlığımızı korumak için bu tür konulara önem vermemiz gerekiyor. Bu sebepten dolayı profesyonel destek almakta fayda var. Ama maalesef bunda pek başarılı sayıldığımızı düşünmüyorum. Yaşam kalitemizin olumsuz etkilendiğini hissettiğimiz an ve son noktaya gelmeden önce uzmana başvurmak gerekiyor. Hepimiz insanız, bir yerde destek almakta fayda var” dedi.

Kendisinin de yılda bir kez  Aspirasyon yaptığının altını çizen Pehlivan, “Ben ve tüm meslektaşlarım için de bu tür desteğin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü yaşam kalitesini arttırıyor ve mesleki tükenmişliği engelliyor. Ben Aspirasyon'u ihmal etmiyorum ve belirli günlerde Bulgaristan’daki hocamla görüşerek bunu yapıyorum. İnsanlara fayda sağlamak ve aynı zamanda mesleğinde verimli ve başarılı olmak için psikologların da psikolojik destek almasında fayda olduğu kanaatindeyim” şeklinde konuştu. HABER Ergin Yıldız

Bu habere ilk yorum yapan siz olun...
Adınız :
E-mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu
:

Dükkân kapatacak var
İba, vatandaşlara simit ikram etti
500 sanayi kuruluşu arasında 219’ncu sırada
Edirnespor kupaya veda etti
Projeden yararlanacaklar noter huzurunda belirlendi
Türk Dil Bayramı’nın 91. yıl dönümü
Vatandaşlara bilgilendirici broşür dağıtıldı
“Alt yapının tamamına harcanacak para oraya gömüldü”
Edirneli judocunun başarısı
Irmak, itfaiye personeli ile görüştü
Edirne'de vatandaşlara 20 bin kandil simidi dağıtıldı
Anaokulu öğrencilerine trafik eğitimi verildi