Okullarda ders zili çaldı
Bütün yurt da olduğu gibi Edirne'de de il çapında dün sabah erken kalkıp okulun yolunu tutan tam 48 bin 418 öğrencinin dersbaşı yaptı.
Yayın Tarihi: 18 Eylül 2012, Salı 12:17
Eğitim Haberleri

 

Edirne Valisi Hasan Duruer, "Dünyanın gelişmiş ülkeleri, yetişmiş insanları sayesinde belirli bir yere gelmişlerdir" dedi.

Duruer, Yüksel Yeşil İlkokulu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Edirne'nin gerek Sbs gerek LYS'de Türkiye'nin en başarılı illerinden biri olduğunu söyledi.

Bu başarıda, Osmanlı'dan günümüze gelen köklü eğitim kurumlarının büyük katkısı olduğunu ifade eden Duruer, "Bu başarıda velilerin ve öğretmenlerin katkılarını hiçbir zaman inkar edemeyiz" dedi.

Eğitimde yetişmiş insan sayısının önemli olduğunu belirten Duruer, şöyle devam etti:

"Dünyanın gelişmiş ülkeleri, yetişmiş insanları sayesinde belirli bir yere gelmişlerdir. Edirne'deki eğitim ve öğretim seviyesinin kalitesinin devamlılığını sağlamak mecburiyetindeyiz. Sağlamazsak eğitimde geri kalacağımızı unutmamamız lazım. Öğrencilerimizin sosyal ve sportif yönden yetişmeleri konusunda da gayret göstermemiz gerekiyor. Her öğrenci en az bir sosyal faaliyet, bir sportif faaliyet yapma mecburiyetindedir."

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan da okula başlayan öğrencilere başarı diledi.

      İl genelinde 2 bin 848 derslikte 48 bin 418 öğrencinin eğitime başladığını belirten Özcan, tüm okullarda gerekli hazırlıkların tamamlandığını kaydetti.

Müdür Özcan da eğitimin, değişen dünya şartlarına göre kendisini yenilemesinin şart olduğunu belirtti. Çağın gerisinde kalan bir eğitim anlayışının geleceğe ışık tutamayacağını ifade eden Özcan,

"Bakanlığımızın son yıllarda çağdaş eğitim anlayışına uygun olarak ezberci bir eğitim anlayışından uzaklaşarak, düşünen, üreten, sorgulayan bireyler yetiştirme adına müfredat değişikliğine gitmesi oldukça önemlidir" dedi.

Şiirlerin okunduğu ve halkoyunları gösterisinin yapıldığı tören, Vali Duruer'in öğrencileri sınıfta ziyaret etmesinin ardından son buldu.

Bu arada ilkokul 2. sınıfa geçen kızı Sıla ile okula gelen Cemal Sakaoğlu, çocukların okula başlamasının kendisini duygulandırdığını belirtti.

      Okula başlamanın heyecanını yaşadığını anlatan Sıla Sakaoğlu da derslerine çok çalışacağını söyledi.

 

Bu habere ilk yorum yapan siz olun...
Adınız :
E-mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu
:

Arıza, yüzlerce rögar kapağı açılarak tespit edildi
Nikahı Başkan Gürkan kıydı
Gürkan Vatanını seven sandığa gelsin
Yerel gazeteler desteklenmeli
Cumhurbaşkanı seçimi 2. Tur hazırlıkları tamamlandı
Türk Mutfağı Haftası lokma ile tamamlandı
‘Sulanabilir tarım arazisini yüzde 60’a getireceğiz’
Valilik Kupası Voleybol Turnuvası başladı
Tüm ameliyathaneler yenilendi
Belene Kampı'nda yaşadıklarını unutamıyor
Erişte mantısı, tarhana pilavı, kaz oturtma…
2. tur seçim hazırlıkları